Tooling van PIM

Binnen een maand heb je een stevig informatie fundament voor jouw project

Als projectmanager wil je inzicht en overzicht. Voor jezelf én voor het team. Wij maken jouw data inzichtelijk door informatie te verifiëren, visualiseren en valideren. Dat is de kern van PIM’s informatiemanagement. Het PIM-platform is een software platform dat onze PIM-methodiek volledig ondersteunt. Vanaf de initiatieffase, verkenning- en planfase, aanbesteding tot en met hoorzittingen bij de Raad van State. Het is een open platform, een gezamenlijke omgeving waarin alle betrokkenen 24/7 toegang hebben tot up-to-date projectinformatie. Het platform sluit aan bij vrijwel alle andere softwarepakketten, zoals GEOweb, Arcgis online, Relatics en Sharepoint.

Tooling met voorbeeldprojecten uit het boek “Het kan wél”.

Het
kan
WÉL

DEMO's van PIM's Platform

Aanmelden
voor een
LIVE DEMO

PIM biedt in zijn platform modules aan voor:

Projectstartup

Ontwerpsessies

Workshops

Toetsing en review

Stakeholdermanagement

Informatie avonden

Grondwerving

Systems engineering

Aanbestedingen

"Gepersonaliseerd en op maat voor jouw project"

Omgevingsscan: relevante ontwikkelingen in beeld

Onze klanten hebben veel behoefte aan een continue check op aandachtsgebieden in de omgeving van hun projecten. Dat doen we met onze omgevingsscanner. De RO checker-module laat dagelijks alle voor jou relevante ontwikkelingen zien. Met één druk op de knop zie je of er kansen zijn voor je ontwikkelingsproces, of juist bedreigingen voor je assets. Zo behoud je het overzicht over de honderden ruimtelijke ontwikkelingen en vergunningen die gelieerd zijn aan jouw project.

Met 3D ontwerpen toetsen

Projectinformatie is steeds vaker 3D-informatie. Mooie 3D-animaties van ontwerpen bestaan al langer, maar PIM gebruikt 3D om de ontwerpen te toetsen. Door een ontwerp in een 3D-omgeving te plaatsen identificeer je vroegtijdig de fouten. Daarnaast kun je met 3D ook makkelijker resultaten met stakeholders of publiek delen. Een 3D-model van een ontwerp spreekt meer tot de verbeelding dan een plattegrond.

Stakeholders en burgers hebben met 3D een helder beeld van een ontwerp

De impact van een plan is onmiddellijk zichtbaar

Met augmented reality direct op locatie

Onze augmented reality-module (AR) plaatst een 2D-ontwerp direct in zijn omgeving. Je staat op locatie en ziet in realtime het plan tot leven komen. Hiermee worden plannen niet alleen toetsbaar op techniek, maar ook direct voelbaar en zichtbaar op locatie. Dit maakt plannen zeer eenvoudig te toetsen op beleving voor omwonenden en stakeholders. Je kunt via AR ook een realtime technische check uitvoeren.

RO

Hoe behoud je het overzicht over de honderden ruimtelijke ontwikkelingen en vergunningen in Nederland? Dankzij de RO checker-module krijg je dagelijks alle voor jou relevante ontwikkelingen uitgeserveerd. Gepersonaliseerd en op maat. Met één druk op de knop zie je of er nieuwe kansen zijn voor je ontwikkelingsproces, of juist bedreigingen voor je assets.

Ik zorg ervoor dat jouw projectinformatie altijd veilig bereikbaar is

Ik zorg ervoor dat jouw projectinformatie altijd veilig bereikbaar is

Onze ICT-specialisten doen er alles aan om jouw informatie op een veilige manier bereikbaar te maken. Met acht principes zorgen we ervoor dat informatie niet per ongeluk verloren kan gaan of misbruikt kan worden: Privacy, Toegangscontrole, Databeveiliging, Back-up en Herstel, Audits en Authenticatie.

Toegangscontrole

Het PIM Platform wordt gehost in Nederland en gebruikt een toegangssysteem dat gebaseerd is op de projectomgeving. Toegang tot informatie in de projectomgeving is alleen mogelijk wanneer hiervoor expliciet toestemming is gegeven.

Privacy

Het PIM Platform is ontworpen met privacy als belangrijkste principe. Alle informatie én al het netwerkverkeer wordt door het PIM-platform versleuteld met een 256-bit Transfer Layer Security Encryptie (TLS-encryptie).

Databeveiliging

Alle data in het PIM Platform is opgeslagen in datacenters in Nederland. Deze datacenters zijn voorzien van bescherming tegen ongeoorloofde fysieke toegang en andere bedreigingen.

Backup en herstel

Er wordt dagelijks een backup van het PIM Platform gemaakt. Bij ongeplande uitval, zorgen de beheerders van het PIM Platform voor het herstellen van toegang tot de data. De datacenters zijn ingericht om eventuele uitval van hardware op te vangen met minimale impact.

Audits

Onze toegewijde ICT-professionals voeren regelmatig veiligheidsscans uit op de servers van het PIM Platform. Deze scans bevatten een breed scala aan penetratietesten welke gedefinieerd zijn door de Open Web Application Security Project (OWASP) en SANS Top 25.

Authenticatie

In het PIM Platform kunnen diverse inlog mechanismes toegepast worden.

Veel organisaties kiezen ervoor een eerste pilotproject full service door PIM te laten ondersteunen. Na een succesvolle introductie kunnen eigen mensen opgeleid worden tot PIM of PIA, waarna zij zelfstandig door kunnen met een licentie van het PIM Platform.

Meer
over onze
SERVICES